Uusi auto vastaan käytetty auto

Uusi vai käytetty auto?

Moni uuden auton hankintaa harkitseva pohtii kannattaako hankkia upouusi peli alleen vai sopisiko kenties käytetty versio. Kustannuksissa ja saatavuudessa on selviä eroja ja jokaisen ostajan on harkittava tarkkaan omia tarpeitaan, omaa budjettiaan ja alueen autotarjontaa sekä sen mahdollisuuksia.

Uuden auton edut

Jos auton ostaa uutena sen väriin ja ominaisuuksiin voi vaikuttaa suuresti. Mitä ominaisuuksia autoon halutaan ja minkälainen värimaailma miellyttää käyttäjää? On kuitenkin huomioitava että mitä useampia lisävarusteita autoon valitaan ja mitä erikoisempi väri on kyseessä, sen enemmän auto tulee kustantamaan.

Uuden auton kohdalla on myös varmaa ettei se ole ollut onnettomuuksissa ja ettei aikaisempi omistaja ole kohdellut autoa huoltomääritysten vastaisesti. Piileviä vikoja ei pitäisi löytyä. Myöskin sisusta on täysin uusi, eikä kulumisen merkkejhqdefault (1)ä voi nähdä,

Mikäli uudessa autossa sattuisi olemaan piilevä vika, menee se suoraan takuun piikkiin. Vanhemmillekin autoille voi hankkia vakuutuksia ja takuita, mutta ne harvoin kattavat yhtä tehokkaasti kuin alkuperäinen takuu. Alkuperäisestä takuusta ei myöskään tarvitse maksaa erikseen.

Koska uusissa autoissa on yleensä enemmän uuden teknologian laitteita ja ominaisuuksia, on myös turvallisuus sen hetken huippuluokkaa. Lakien kiristyessä autojen turvallisuuden suhteen, uudet autot saavat uusia ominaisuuksia vastaamaan niihin.

Uusissa autoissa kulutus on vähempää ja päästöt minimissään. Joihinkin autoihin voi myös sisältyä huoltosopimus tietylle ajalle, jolloin nämäkin kustannukset katetaan.

Käytetyn auton hankkiminen

Käytetyn auton hankkiminen on aina edullisempaa kuin uuden auton. Tämä myös mahdollistaa ostajalle paremman auton hankinnan, kuin mihin olisi uutena varaa

Auton voi ostaa myös vähän käytettynä, suurin osa autoista menettää arvoaan huimasti ensimmäisen vuoden aikana. Vuoden vanha auto on kuitenkin vielä suhteellisen uusi ja riskitön ostos, mutta hinta on uutta huomattavasti alhaisempi.

Vakuutukset vaihtelevat autojen merkin ja iän mukaan, mutta joillekin käytetyille autoille on mahdollista saada vakuutus erittäin edulliseen hintaan.

Käytetyn auton hankkiminen mahdollistaa myös pääsyn laajemmille markkinoille. Automerkkien kehittäessä uusia malleja, useiden vahojen automallien tekeminen päättyy. Tällaisia autoja on mahdoton saada uutena ja mikäli ne vastaavat ominaisuuksiltaan kaikkea mitä ostaja haluaa, kannattaa sellainen metsästää käytettyjen autojen markkinoilta.

 
 

More Posts in henkilöautot