Uuden auton hankkiminen

Uuden auton ostaminen

Kun on tehty päätös ostaa uusi auto käytetyn sijaan, on otettava huomioon muutama seikka.

  • Aikaa on varattava päätöksentekoon eikä ensimmäistä mahdollista vaihtoehtoa kannata ostaa suoraan. Ostajan tulisi olla aina tilanteen tasalla ja tietää mitä on hakemassa. Onko ostaja valmis maksamaan laadusta enemmän, vai kelpaisiko halvempi merkki? Minkälaiset turvallisuusominaisuudet autossa on oltava? Mitä muita ominaisuuksia halutaan?
  • Jos autoa ei voida hankkia8734011292_f8da5b539a_b täysin omalla kustannuksella, vaan apuun tarvitaan lainaa, kannattaa selvittää sen saatavuus jo alkuun. Minkä kokoisen lainan asiakkaan on mahdollista saada ja minkälainen laina olisi kannattava? Eri yhtiöt ja yritykset tarjoavat erilaisia lainaratkaisuja, näihin tulee perehtyä parhaiden ehtojen löytämiseksi.
  • Voiko auton hinnasta neuvotella? Ota yhteys eri autokauppoihin ja käy niissä vierailulla. Katso minkälaisen tarjouksen saat mistäkin, voiko hintaa alentaa tai voiko hintaan sisältää esimerkiksi huoltoja tai rengashankintoja? On myös syytä selvitellä kuinka paljon alueella kyseinen auto yleisesti maksaa ja olisiko se mahdollista saada hiukan kauempaa edullisemmin.
  • Päätä mistä ostat autosi. Jos auto on harvinaisempi malli, voi sen löytäminen olla lähes mahdotonta. Tällöin täytyy etsiä autoliike, joka on valmis tuomaan maahan kyseisen mallin. Kustannuksia kannattaa taas kysellä, vaikka auton ostohinta olisikin edullisempi sen maahantuonti ja vaadittavat verot ja tarkastukset voivat nostaa hintaa yllättävän paljon.
  • Valitse luotettava automyyjä. Autoliikkeitä on lukuisia erityisesti pääkaupunkiseudulla ja isoimmissa kaupungeissa, mutta niiden palveluissa ja luotettavuudessa voi olla suuriakin eroja. Selvitä mitä muut kyseisen autokaupan asiakkaat ovat palvelusta ja tarjonnasta kertoneet ja etsi itsellesi sopivin vaihtoehto.
  • Tarkista uuden auton madolliset verot ja vakuutukset sekä autokaupan tarjoamat rahoitusvaihtoehdot. Eri autojen verotus vaihtelee suuresti ja tämä tulee näkymään auton kokonaiskustannuksissa vuosien varrella. Jatkoa ajatellen on myös hyvä tarkastaa kuinka paljon auto tulee menettämään arvoaan ja missä ajassa. Kannattaako se myydä jo muutaman vuoden päästä vai säilyttääkö se arvoaan hyvinkin pitkälle?
  • Sopimusten allekirjoittaminen

Ennen allekirjoitusta sopimus on hyvä käydä vielä yhdessä lävitse autokaupan kanssa. Mikäli auton ostaminen on uusi kokemus, kannattaa pyytää kokeneempi henkilö mukaan tutkailemaan sopimuksen sisältöä. Näin vältytään ikäviltä väärinkäsityksiltä ja yllätyksiltä myöhemmin.

 
 

More Posts in henkilöautot