Minkälainen auto sopii itselle?

Kuinka valita itselle sopiva auto?

Autoja on nykyään markkinoilla tuhansia, eri merkkejä ja eri malleja. Jokainen eroaa toisesta hiukan mutta jokaisessa on myös jotain samaa. Sopivan auton löytäminen voi olla haastavaa, eikä aina tiedä edes mitä etsiä.

Jokaisella autoilijalla on omat tarpeensa kulkuvälineelleen ja se on valittava kattamaan mahdollisimman hyvin sekä käytännön tarpeet että mieltymykset.

Mitä tarvita uudelta autolta?

Listan tekeminen auton vaadittavista ominaisuuksista on tehokas tapa rajata sellaiset kulkuvälineet pois, jotka eivät näitä täytä. Listaan voi lisätä myös vähemmän pakollisia toivomuksia jotka antavat suuntaa siihen minkälainen lopullinen auto on.

  • Minkälaisen auto halutaan?auto-1055562_960_720

Ulkonäkö ja käytettävyys ovat tärkeitä ominaisuuksia ja autoa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen että sen rakenne miellyttää omistajaansa. Jos maasturi on kuluttajan silmissä autoista paras, ei kannata käyttää aikaa tutkaillen eri pakettiautojen ominaisuuksia.

  • Mitä ominaisuuksia autoon halutaan?

Kuinka paljon tilaa autossa täytyy olla? Kuinka monta matkustajaa siihen pitää mahtua? Mikä sen suorituskyky on? Onko takakontin koolla tai mallilla väliä? Tarvitaanko autoa työkäyttöön ja mahdollisesti raskaiden tavaroiden

kuljettamiseen?

  • Ketkä toimivat autossa matkustajina?

Onko kyseessä isompi perhe usean lapsen kera? Minkä ikäisiä lapset ovat? Kulkeeko mukana esimerkiksi rattaita jotka vaativat isomman takakontin?

  • Minkälainen on ympäristö?

Onko auto tarkoitettu enimmäkseen kaupunkiin vai mahdollisesti epätasaisille metsäteille? Minkälainen ilmasto paikassa on? Jotkut autot on luotu kestämään esimerkiksi kovia pakkasia paremmin kuin toiset.

  • Mikä on budjetti?

Auton hankkimisen kustannukset voivat vaihdella suuresti ja tarpeita vastaavan auton voi löytää edullisestikin esimerkiksi käytettynä. Ennen ostopäätöksen tekoa on hyvä viedä auto koeajolle jotta kuski pystyy katsomaan sopiiko kyseinen auto kuitenkaan.

  • Energiatehokkuus?

Auton käyttövaatimukset ja käyttöympäristö vaikuttaa siihen millaista sen kulutus tulee olemaan. Hybridi voi olla hyvä vaihtoehto jos ajo on usein lyhyitä etäisyyksiä kaupungissa kun taas pitkien matkojen ajajille diesel voi olla parempi vaihtoehto.

  • Uusi vai käytetty?

Budjetti säätelee pitkälti sen, onko ostajalla varaa uuteen vai käytettyyn autoon. Isommallakin budjetilla kannattaa silti tarkastella vaihtoehtoja, saman auton hinta voi olla uutena huomattavan kallis, mutta jo hyvin vähän käytetty auto laskee sen hankintakustannuksia suuresti.

 
 

More Posts in henkilöautot