Kesärenkaat alle asiantuntijan avulla

Autonrengasliitto peräänkuuluttaa autoilijoilta malttia ja huolellisuutta renkaiden vaihtoon. Nastarenkaita kannattaa käyttää niin pitkään kuin talviset keliolot ovat uhkana. Kesäkauteen on syytä varustautua kunnollisilla kesärenkailla, sillä kevään karheat tienpinnat kuluttavat renkaita yllättävän nopeasti.

Monet autoilijat vaihtavat renkaansa edelleen itse, vaikka asiantuntemusta tarvitaan varsinkin erikoisvanteissa. Rengastöiden vaatimukset ovat kasvaneet, eivätkä kotikonstit enää riitä perinteiseen miehiseen ponnistukseen. Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora suosittaa autoilijoita hoitamaan renkaanvaihdon asiantuntijaliikkeessä.

Nastakausi päättyy viikko pääsiäisen jälkeen

Nastarenkaita saa käyttää tänä keväänä 12.4. asti tai kun keli sitä edellyttää. Nastattomien talvirenkaiden käytölle ei ole rajoituksia, mutta niitäkään ei suositella ympärivuotiseen käyttöön. Poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta huomauttaa, että ”nastarenkaita on syytä käyttää niin kauan kuin talviset keliolot ja yöpakkaset ovat uhkana.
Oman alueen olosuhteet kannattaa huomioida päätöstä tehtäessä.”

Lainsäätäjä on kytkenyt nastarenkaiden sallimisen pääsiäiseen, jotta lomareissut tehtäisiin varmuuden vuoksi vielä talvirenkailla. Pääsiäisen vaihtuvasta ajankohdasta johtuen nastakauden päättyminen vaihtelee meillä maaliskuun lopulta toukokuun alkuun. Keskimäärin nastarenkaiden käyttöaika on päättynyt 2000-luvulla 17. huhtikuuta.

 
 

More Posts in henkilöautot